Mijn laatste post vanuit Holland!

Dit is mijn laatste bericht vanuit Nederland, morgen wordt ons internet afgesloten. Ik durf niet te zeggen wanneer ik weer een berichtje plaats, maar ik zal mijn best doen en jullie niet te lang inspanning te laten wachten.
Maandag gaat het gebeuren, dan komen de verhuizers alles inpakken en dinsdag komt de container. Wij gaan dan woensdag ons huis schoon maken en donderdag vertrekken.
We gaan in twee x, want we rijden allebei met een auto.


Jullie hebben vast ook nog wat brandende vragen.... Aangezien hier in mijn omgeving steeds dezelfde vragen naar voren komen, dacht ik zo die hebben jullie vast ook ;-)

Hoe is het met je Frans?
Nu geweldig ;-) Niet dus, net al jullie eigenlijk gewoon lekker vakantie Frans. Maar daar maak ik me eigenlijk niet zo druk om. Steeds meer Fransen spreken ook Engels en de de school is Engels georienteerd. Dus het komt helemaal goed. En als we eenmaal een beetje gesetteld zijn en de kinderen naar school gaan, ga ik op Franse les. Frans voor Buitenlanders ;-)


Hoe vinden de kinderen het?
Dat is natuurlijk een lastige vraag...want kunnen kinderen zich er wel wat bij voorstellen? Wij weten ook niet goed hoe het zal zijn en we zien het positief in. Ook de kinderen zijn enthousiast en zien het leuke er van. Natuurlijk vinden ze het ook lastig om hun vriendjes en vriendinnetjes achter te laten. Dat is logisch. Afscheid nemen is ook altijd lastig

Spannend?
Ja tuurlijk is het spannend, we hebben destijds ergens JA tegen gezegd en we gaan nu ondervinden of het daadwerkelijk zo leuk is/wordt als wij denken. We hebben alle vertrouwen dat dit goed komt, anders waren we hier natuurlijk nooit aan begonnen!!

Ga jij je wel vermaken? Je werkt nu enzo...ook hier maak ik me niet druk om, zoals ik van andere expats begrepen heb is er genoeg te doen en te beleven. Daarnaast heb ik genoeg hobby's, dus dat komt wel goed. Het lijkt me ook erg leuk om ergens als vrijwilliger iets te gaan doen. Direct goed voor mijn Frans.

Wat ga je missen...fietsen, ik vind het heerlijk om te fietsen, maar zodra we in Frankrijk zijn moet die knop om en doen we ALLES met de auto. Mijn fiets is inmiddels al verkocht. Oja, en tijdschriften , ik vind het heerlijk om af en toe een tijdschrift te kopen voor mezelf. Die laat ik nu dan maar af en toe opsturen vanuit Nederland. Dus dames voordat je je bedenkt en een woontijdschrift of iets dergelijks weg doet, stuur hem dan naar mij ;-)Nu dit waren ze wel zo'n beetje, mochten jullie nog ergens anders nieuwsgierig naar zijn dan hoor ik het wel.
Op naar Frankrijk en tot mijn volgende post vanuit De Provence....

Groet, Mirjam

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk zo'n vragenronde.
  Nu gaan de laatste dagen Nederland echt weg tikken.
  Ik wens jullie een hele goede reis, en met jullie positieve kijk op jullie Franse avontuur, komt de rest allemaal best goed.
  Als gezin wordt je hier alleen maar hechter van lijkt me.

  Au Revoir,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier in je nieuwe huis in frankrijk.
  Goede verhuizing.
  Wacht het gewoon af wanneer je op je blog komt.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je dit leest ... zit je wellicht in Frankrijk, maar misschien ook nog wel bij moederlief?

  Nou van harte welkom op je plaats van bestemming!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Mirjam,
  Als je dit leest ben je ws al in Frankrijk. Heerlijk bij je eigen zwembad!
  Nou wij kijken ernaar uit om langs te komen hoor!
  groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Terwijl ik je laatste post vanuit Nederland lees, zijn jullie inmiddels al een heel eind op weg. Ik wens jullie heel veel plezier en succes en hoop binnenkort weer een berichtje van je langs te zien komen!

  Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je bij me langs kwam en bedankt dat je een reactie hebt achter gelaten :-)

Tot een volgende keer.

Groetjes, Mirjam