Bloemen en kunstbloemen

Nog even een aanvulling op mijn post van gisteren. 
Het boeketje was maar 5 euro en dat is op zich helemaal niet duur natuurlijk.
Maar dat is eerder uitzondering dan regel. Je moet hier echt zoeken naar een betaalbare leuke bos bloemen. Ik vind de combinaties die ze hier maken in boeketten ook echt helemaal niet mooi. Bijna altijd te druk en te rommelig.Deze kunstbloemen staan in een vaas als ik geen echte bloemen heb


Nu was ik bij een grote keten geweest, waar ze dan weer kleine winkeltjes in hebben...juist de carrefour....
Een hele leuke winkel om heen te gaan als je in Nederland naar de Hema, Blokker, Bruna, Marskramer of bloemenwinkel zou gaan...dan is dit een hele handige winkel alles bij elkaar en niet duur...(nou ja, alles is altijd nog duurder dan in Nederland)
Maar om er mijn wekelijkse boodschappen te doen vind ik het niks....
Veel te groot!! Ik sta iedere x in de verkeerde rij om een product te pakken en altijd in de verkeerde rij bij de kassa....En de Fransen houden van boodschappen doen dus je moet ook nog in het bezit zijn van "engelen geduld"
Dus voor de wekelijkse boodschappen ga ik bij ons in het dorp, die weleens waar wat duurder is, maar hier kan ik inmiddels alles goed vinden, zijn de mensen heel vriendelijk en weten ze dat ik uit Nederland kom en nog niet zo heel goed Frans spreek!! Hier gaat verandering in komen, want ik ben begonnen met m'n Franse les, maar daarover een andere x meer.


 
 
Ik had in Nederland al kunstbloemen gekocht, om wat vaker bloemen op tafel te kunnen zetten.
Deze zijn natuurlijk ook echt duur, maar hier heb je heel lang plezier van.
 
 
Groetjes Mirjam
 
 
Sorry Ria, ik ben toe nu toe nog niet in een bloemenwinkel geweest, daar zijn de prijzen helemaal op en top hoog en dan zijn de bloemen niet eens vers....
9 opmerkingen:

 1. als dat nou het enige vervelende is..
  Je moet er wat voor over hebben, om in Frankrijk te wonen!

  '-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kunstbloemen zijn inderdaad een oplossing voor als de bloemen zo duur zijn, maar er gaat wat mij betreft niets boven een echt boeket. Wat dat betreft boffen we in Nederland maar...

  Succes met je Franse les! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mirjam,

  Die kunstbloemen zijn wel mooi hoor! Ik heb niet elke week een bos bloemen op tafel hoor. En hoe gaat het met je Franse les? Kun je al communiceren met de kids?

  groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handigm zo'n bosje kunstbloemen, zeker als de echte moeilijk te krijgen zijn! Ze zijn mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat de bloemen zo duur zijn in Frankrijk, ik las in je vorige post dat je blij mag zijn als ze een week staan...dan is een bosje kunstbloemen wel handig!!!
  Je moet af en toe je fantasie gebruiken om een gezellige bos neer te zetten:)
  De Carrefour is idd een leuke maar wel heel grote winkel, gelukkig kun je de boodschappen gezellig op het dorp doen...je Frans vordert vast snel als je iedere dag een boodschapje doet:) maar zeker als je op les gaat..
  Je zult versteld staan hoe snel je het onder de knie krijgt.

  Lieve groetjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die rommelige boektten, ik herken dat van de USA, daar hadden ze altijd de meest vreselijke combinaties :) Meestal nam ik drie of vier boeketten mee naar huis, haalde alles los en ging er zelf mee aan de slag. Maar ja, dat was wel prijzig. Hier in NL heb ik wat zijde bloemen.... maar ik hou het allermeest van een VERS boeket hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou ik vind ditbuitengewoon mooie vervangers hoor! Ze kunnen er echt wel mee door! Ik vind nepbloemen hier ook afschuwelijk duur, maar ik heb ze ook in huis! Succes met je franse les!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zie je wel....helemaal niet duur dus !!..eigenlijk.......hahaahaha!!..ik wil het niet over kunstbloemen hebben......kom morgen wel weer terug...hihihi....liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het Mirjam ik zag je op mijn blog, vandaar dat ik hier een kijkje kom nemen. Wat jammer dat de bloemen bij jou zo duur zij, maar je hebt er wat achter de hand zie ik.
  Angstige momenten als die rookpluimen zo dichtbij komen. Gelukkig hadden ze het goed onder controle.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je bij me langs kwam en bedankt dat je een reactie hebt achter gelaten :-)

Tot een volgende keer.

Groetjes, Mirjam