Een turbulente week!

We hebben een turbulente week achter de rug...

De kinderen zijn voor het eerst naar school geweest, we hebben kennis gemaakt met de Huisarts en de Kinderarts, we hebben een heleboel nieuwe mensen ontmoet en het dagelijkse leven van Frankrijk leren kennen.....

De kinderen hebben het erg leuk gehad op school, ondanks dat ze de talen niet spreken.
Het is een kleine Internationale school met ongeveer 50 leerlingen en 15 Nationaliteiten. Ze zitten in een combi-klas van max. 16 kinderen. Het was erg leuk voor de kinderen om te zien dat zij niet de "enige buitenlander" zijn en ze werden direct leuk opgevangen door leraar en kinderen.

Ze maken lange dagen van 8.30 - 16.00 uur (woensdagmiddag zijn ze vrij) en ze liggen inmiddels moe en voldaan in bed.
Ze eten op school warm, een drie-gangen menu, dus ik hoef thuis niet meer te koken.......(dat dacht ik dus, maar ze eten inmiddels 2 x warm per dag, wat ze ook erg lekker vinden)


In Frankrijk gaan alle kinderen, vanaf 3 jaar hele dagen naar school, de kleuters zijn over het algemeen op woensdag de hele dag vrij. Iedereen eet warm tussen de middag en dit wordt door speciale bedrijven geregeld, in Frankrijk is een strenge voedsel en waren wet, dus het is ook bijna niet mogelijk om dit als school zelf te regelen.

Ook voor 10 uur en voor 3 uur mag je niks meegeven naar school, dit wordt allemaal geregeld. Ik zal eerlijk zijn dat ik het best lekker vind, geen gezeur of ze de liga wel lekker vinden wat ik in de broodtrommel heb gedaan en niet hoeven te bedenken wat ze op brood willen.......dat scheelt een hoop gemopper......
Ik heb een menu lijst gekregen, dus de kinderen kunnen zich thuis al druk maken of ze het wel of niet lekker vinden....ha...ha..ha....(gelukkig zijn het makkelijke eters).
Iedere dag werd er uitgebreid verteld wat ze gegeten hadden en hoe het eruit zag e.d. Vandaag vroeg ik dus of ze lekker hadden gegeten, waarop m'n dochter zei: Ja hoor, maar het was geen 3 gangen.....


Ze krijgen twee dagen in de week alle vakken in het Engels en twee dagen in de week alle vakken in het Frans, de woensdag is een wissel dag. Daarnaast sporten ze op school en hebben ze muziek en drama.

Voor mij was het erg leuk om andere expat ouders te ontmoeten en te spreken. Ik werd hartelijk welkom geheten en overal over geïnformeerd. Er wordt door de ouders van school veel georganiseerd om buiten school aan mee te doen. Dit gaat van koffie drinken onder school tijd tot excursies met de kinderen op woensdagmiddag/weekend. Je bent vrij om hier wel/niet aan deel te nemen. Ik zie wel wat ik allemaal ga doen, voorlopig hoef ik me in ieder geval niet te vervelen....

Iedereen een fijn weekend, wij gaan lekker naar het strand : )

Ik heb niet echt een passende foto hierbij, maar ik had een leuk roosje gekocht en wat geëxperimenteerd met de foto.
In een van mijn volgende posten zal ik iets vertellen over ons bezoek aan de HA.

Groetjes, Mirjam

8 opmerkingen:

 1. Heel belangrijk dat je kinderen het zo naar de zin hebben! Het zal wel stil zijn in huis, mag hopen dat je je niet verveelt :)!

  Veel plezier op het strand en een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend toch allemaal en wat fijn dat het goed gaat. De dag door voor je zelf en na school mooie verhalen horen, heerlijk toch!!
  Een fijn weekend, lieve groet Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat jullie je draai langzaam vinden. Dat warm eten op school is in Spanje ook, mijn neef geeft les daar. We zijn een keer op bezoek geweest en mochten gelijk mee eten, aparte ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt erg goed. Annemieke zegt al. Maak maar een plekje vrij wij komen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt erg goed. Annemieke zegt al. Maak maar een plekje vrij wij komen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, zo zie je maar weer eens hoe snel kinderen ergens wennen. Het was vandaag geen 3 gangen menu! Echt super deze opmerking. Ik hoop dat je ene mooie kennissen kring op gaat bouwen en dat de kinderen de taal snel onder de knie krijgen. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om te lezen hoe het er in Frankrijk aantoe gaat! Oké de huisarts is ook al bezocht, dat had beslist een reden. Wacht je post hierover af. Fijn te lezen dat je als ouders elkaar ook ontmoet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het echte franse leven is dus inmiddels begonnen en wat fijn dat de kinderen het zo goed naar hun zin hebben op school!

  Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je bij me langs kwam en bedankt dat je een reactie hebt achter gelaten :-)

Tot een volgende keer.

Groetjes, Mirjam