Werken in Frankrijk

Afgelopen week heb ik met een collega Ft gesproken over werken in Frankrijk.
Niet dat het mijn eerste doel is om daar aan het werk te gaan, maar als het t.z.t op mijn pad komt wil ik wel al mijn papieren op orde hebben. Nu is Frankrijk echt een papieren land. Ze doen al hel veel digitaal, maar tegelijkertijd willen ze ook alles maar dan ook echt alles op papier aangeleverd krijgen en vertaald in het Frans en met het liefst overal een stempel op.
Dus heb ik goed door gesproken met haar welke papieren vertaald moeten worden door een beëdigde tolkvertaler, welke gewoon vertaald kunnen worden en welke papieren als officieel bestempeld moeten worden. Dan moet ik alles verzamelen en insturen bij het Franse ministerie van Volksgezondheid en dan maar hopen dat ik een geregistreerd word om aan het werk te mogen.
Nu heb ik me inmiddels verder verdiept in het werken in Frankrijk en er zijn een heleboel mogelijkheden daar. Het enige is dat het bijna allemaal fulltime banen zijn. Tja en dat is nu net een dilemma.
Sinds we kinderen hebben werk ik parttime. En dit bevalt mij heel erg goed. Zo ben je lekker aan het werk en met je vak bezig en zo hou je genoeg tijd over voor andere dingen en vind ik de rust om er iedere dag voor de kinderen te zijn.
Nederland is een op en top parttime land. Er wordt nog weleens geklaagd dat de taken hier niet goed verdeeld zijn en dat er te weinig mannen/vaders parttime werken....maar in de landen om ons heen is dit wel anders. Wij (Nederlanders) lopen hier aardig mee voorop. In heel veel naburige landen is het überhaupt bijna niet mogelijk om parttime te werken, ook niet als vrouw.
De kinderopvang is daar wel iets anders geregeld dan bij ons (vaak beter en betaalbaarder). Maar al zou het in Nederland super betaalbaar zijn, dan nog zou ik voor een parttime baan kiezen ( en vele vrouwen met mij, denk ik zo)

Dus nu loop ik met de vraag wil ik eigenlijk wel fulltime werken?!!
Wat is nu 3 jaar? Ik kan toch een heleboel andere dingen doen met m'n tijd doen. Ik heb genoeg hobby's (ondanks mijn parttime baan, kom ik toch altijd tijd te kort) Maar, zou ik het leuk vinden gewoon lekker thuis, helemaal niks hoeven, zal ik het niet gaan missen buiten de deur werken?
Ik heb eigenlijk nog nooit 1 dag zonder baan gezeten.
Weet je, ik heb besloten ik zie wel hoe het loopt en gewoon lekker genieten van de jaren die komen gaan. Komt er wat op m'n pad, dan bekijken we het dan wel weer.

Voor de eerste tijd ben ik gewoon de stabiele factor in het geheel, breng en haal de kids overal naar toe. Daar kun je echt niet fietsen; a te gevaarlijk op de weg en b veel te heuvelachtig.
Zorg ik dat het zwembad schoon is (dit schijnt nog best veel werk te zijn met pH-waardes meten e.d.)
Haal ik de boodschappen in huis en geniet ik ongestoord van een kopje koffie in de Franse zon.
Niet verkeerd toch...?

Groet, Mirjam

6 opmerkingen:

 1. Uhhhh nee niet verkeerd.
  Home-manager is een zeer complexe baan en zeker niet eentje van 9 to 17.00
  Daarbij moet je in bezit zijn van een rijbewijs, kennis van allerlei voorkomende werkzaamheden binnen en buitens huis.
  Jij komt je tijd daar wel door
  .-)

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ps geen kamer of poolhuisje over voor een B&B?
  Weet zeker dat je dan menig blogster kan verwelkomen.
  En tsja die willen natuurlijk wel een ontbijtje in de ochtend...

  Mag ik dan de eerste zijn???
  Gooi ik mezelf op als proefdraaier
  '-)

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja ik zie dat mijn zus gelijk al voor staat om proef te draaien bij je met ontbijt ;-)
  Nou ok dan offer ik me op en kom ik met haar mee naar Frankrijk.

  Nee hoor Mirjam, ik vind dat je groot gelijk hebt, werken kan altijd nog en als je daar zit laat eerst maar eens de dingen op je afkomen. Wel vind ik het slim dat je de dingen al gaat regelen voor het geval dat.

  Verstandig meisje ben je

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk eerlijk gezegd dat je het werk best gaat missen en het af en toe best even eenzaam is! Maar daar zul je de eerstkomende maanden geen last van hebben! Er komen zoveel mooie dingen op je pad.

  Ik zou zeggen geniet daar vooral lekker van ... werken kan altijd nog ... en volgens mij komt er genoeg op je pad waar je de uitdaging in vinden kan!

  Dat B&B is ook een zeer goede optie. Graag de eerste drie weken van de zomer 2013 oké, dan heb ik dat vast vastgelegd .. hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, ben benieuwd waar jij zit in Frankrijk. Wij in de Drôme Provençale.
  Op het platteland is het zéker moeilijk om werk te vinden.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. helemaal akkoord! Wat geniet ik van al je vertelsels en wat word ik er wijs van (vertel ik later nog ;-))

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je bij me langs kwam en bedankt dat je een reactie hebt achter gelaten :-)

Tot een volgende keer.

Groetjes, Mirjam