Verse vijgen....





Momenteel hangen de vijgenbomen bij "ons" vol met vijgen.
Nu hebben we zelf geen vijgenboom in de tuin,
 maar bij ons in het dorp, op gemeente grond,
 staan er ook een paar.



Dus afgelopen weekend ging ik met mijn dochter vijgen plukken.
We hadden bij elkaar meer dan 5 kilo!!




Tja , wat doe je er zal al mee, want vijgen kun je slecht bewaren.
Dus we aten de vijgen vers,
fruitsalade met vijg,
 vijg op een pizza, 
vijg bij de jus van het vlees en
 ik maakte vijgensaus 

Het recept van de saus had ik op internet gevonden. (vijgen koken met wijn en port).
Dit gebruik ik dan van de winter voor bij vlees of een stukje kaas...

en vijgenjam (met suiker en sap van een citroen)





In middels heb ik ook een paar anderen blij gemaakt met de jam.

Afgelopen dinsdag ben ik culinair wezen koken met mijn buurvrouw.
De taart was erg lekker en heel snel op.
Ik zal binnen kort even het recept plaatsen en foto's laten zijn.

Voor nu zeg ik,
allemaal een fijne dag!

Groetjes, 

Mirjam

Ps, ik vergeet helemaal te vertellen dat ik een kortingscode heb van 10 euro bij ZALANDO
Heb je interesse, laat dan even een berichtje achter!!

17 opmerkingen:

  1. Ooh dat ziet er goed uit, heerlijk hoor. En wat leuk dat je ze zo mag plukken in je dorp. Ik ben gek op vijgenjam, en wat heb je de potjes leuk gelabeld, en dat klei label ook erg leuk. Geniet van de dag, groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 5 kilo, een flinke 'buit'! Ik houd enorm van vijgen, dus zo zelf plukken en er dan lekeers mee maken lijkt me echt geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie hebben flink ingeslagen, mogelijk kan je inmiddels geen vijg meer zien ;-).

    Fijn weekend alvast! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmm lekker, en wat heb je er lekkere dingen mee gemaakt. Een vluegje zomer straks in de winter, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo, jullie hebben ijverig geplukt! 5 Kg fruit!
    Je hebt er lekkere dingen meegemaakt. Ook lekker om nog voor de winter te bewaren. Deed mijn moeder vroeger met bessen en dan heerlijk over de pudding en yoghurt.
    Geniet!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En mijn vijgenboompje wil maar niet.... dus ben jaloers op jouw oogst, haha. Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tjee zeg......5 kilo......
    Kon ik het hier in de buurt maar plukken......vind vijgen zalig......
    Die potjes zien er dan ook uit om je vingers bij af te slikken.

    Fijne avond

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Mirjam,wat gaaf om lekker vijgen te plukken en er vervolgens zoveel lekkers mee te maken.Ik vind dat je de jam leuk verpakt hebt,leuk cadeautje,lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk vijgen jam !!!....liefs fijn weekend van mij...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een vijgen...ik houdt er ook zo van, maar helaas ik zal naar de groenteboer moeten.
    Gaaf hoor...dat je er zoveel kunt plukken.
    In de winter genieten jullie nog van de vijgen.

    Groetjes, Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat genieten om zo de natuur in huis te halen en er lang profijt van te hebben, geniet van de vijgen.
    lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat leuk dat je de vijgen zo mag plukken! Lekker om er allerlei receptjes mee uit te proberen.

    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat is nog eens fijn zeg, vijgen zo bij je in de buurt en dan gratis plukken.
    Het lijkt me zo gezellig om samen met dochterlief zo aan de slag te gaan.
    Je potjes zien er superleuk uit, leuk ook je kleilabels!!!

    Lieve groetjes,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een zalige post :-) Ik snap het dat de taart zo op was haha.
    Fijn weekend.
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk zeg, van onze boom hebben wij dit jaar ongeveer 10 vijgen geoogst. Dat haalt het niet bij jullie aantallen vijgen. Maar voor nederland is het toch wel bijzonder. Leuk dat jullie er jam van gemaakt hebben, heerlijk hoor.

    Fijne zondag Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtig gelabeld jouw confituurpotjes !!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wij hebben verleden week ook genoten van de vers geplukte vijgen in de Provence. Gisteren maakte ik een vijgentaart. Recept komt binnenkort op mijn blog. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je bij me langs kwam en bedankt dat je een reactie hebt achter gelaten :-)

Tot een volgende keer.

Groetjes, Mirjam