Verse rode kool.....
maakte ik van de week voor het eerst...
Ik beken in Nederland kocht ik dit altijd in pot,
lekker makkelijk en toch een beetje gezond...
Maar is het wel zo gezond....????
want eigenlijk is het super zoet en zacht...
hoeveel vitaminen zou er nog in een pot Rodekool zitten????
In ieder geval HIER kun je het niet kopen dus namen we af en toe een pot mee vanuit Ned....
totdat ik van de week een verse rodekool zag liggen bij de groenteboer.....
Aan de slag dan maar....
eerst alles snijden
daarna even gegoogled hoe uberhaut rodekool klaar te maken
en toen vond ik me toch een lekker recept.....
Het is even een werkje, maar we willen niet meer anders!!
Hier volgt het recept:
Verse rode kool met
appel kaneel en rozijnen
Ingrediënten
·
50 g boter
·
1 ui, gesnipperd
·
2 appels, geschild en in blokjes
·
800 g rodekool, fijngesneden
·
150 ml sinaasappelsap
·
2 eetlepels bruine basterdsuiker
·
1 eetlepel kaneel
·
2 kruidnagels
·
2 laurierblaadjes
·
100 g rozijnen
Bereiden
Smelt de
helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en appel 4 minuten.
Schep de rodekool erdoor en schenk het sinaasappelsap erbij. Voeg de suiker,
kaneel, kruidnagels, laurier en rozijnen toe en laat de rodekool met het deksel
op de pan op laag vuur in 30 minuten gaar stoven. Schep de rodekool tijdens het
stoven een paar keer om.
Wij aten het met een lekker worstje en aardappel puree...een heerlijk winterse maaltijd!!
Het is hier momenteel echt grijs, grauw en koud buiten...het regent al de hele dag......pffff...
ook dat is hier saai grijs en koud....
dus we steken lekker de kaarsjes aan en ik heb bolletjes op tafel gezet!
Fijne avond!!
Lieve groet,
Mirjam
Bedankt voor de leuke reactie iedere x weer, dat wordt met veel plezier gelezen.
Ik zag ook dat ik nieuwe volgers erbij heb gekregen, leuk dat je me gevonden hebt!!
Wees welkom
Dat klinkt lekker! Ik doe er ook wel rode wijn of port bij. Maar het is zo'n werk, dus we eten het zelden, of inderdaad uit pot.
BeantwoordenVerwijderenMooie bolletjes, gezellig zo!
Lieve groet, Renny
Ik beken dat ik dit nog nooit vers heb gemaakt. Ik weet dus niet wat beter smaakt, maar ik neem graag aan dat vers het lekkerst is. Mocht ik nog eens een uitschieter hebben, dan weet ik dat ik op jouw blog een goed recept kan vinden ;-).
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Ingrid
Hier geen rodekool liefhebbers dus we eten het weinig. Gezellig bij je thuis, hier is het ook fris maar het wordt wat warmer en zonniger gelukkig.
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit, ik heb het heel lang altijd vers gemaakt,je kan het ook goed invriezen namelijk. Je hoekje met bolletjes ziet er ook knus uit, gezellig...lieve groetjes Miranda
BeantwoordenVerwijderenOei...ook ik koop Rode Kool altijd in een pot, eigenlijk omdat we dat lekker vinden.
BeantwoordenVerwijderenVoorheen sneed ik de Rode Kool ook zelf, maar kreeg de kool niet zacht, vandaar de potten.
Misschien ga ik jou recept toch eens proberen.
Fijne Avond.
Groetjes,
Inge, my choice
Ik probeer de laatste tijd enkel nog verse groenten op tafel te zetten.. dus deze ga ik ook eens proberen! Ziet er erg gezellig uit, heerlijk die blauwe druifjes...
BeantwoordenVerwijderenFijne avond
Liefs Wendy
Een klein beetje van mezelf en een beetje van AH. Ik koop het n.l. gesneden! Lui hè, maar dat snijden.....daar heb ik zo'n hekel aan!
BeantwoordenVerwijderenVerder heb ik een recept waarbij het langer pruttelt, hoe het dan met de vitamientjes is weet ik ook niet.
groet Trijnie
Er gaat niets boven vers toch....? Maar idd....het is echt een werkje....tja en dan ga je soms voor het gemak.
BeantwoordenVerwijderenRaar is dat eigenlijk.......
Recept ziet er heerlijk uit..........
Fijne avond
Liefs
Eh..ook hier de rode kool uit pot of de vriezer, maar ik heb een goed excuses: ik ben de enige die het eet, dus ..:)
BeantwoordenVerwijderenMaar je recept ziet er goed uit, dus jij blij dat er in Frankrijk hele rode kolen liggen..!
Fijn weekend♥
Wat een ijver zeg..hi, hi, maar hier lust alleen manlief Rode kool, dus uit de pot:)
BeantwoordenVerwijderenJouw recept zal ik opslaan, wie weet maak ik het toch eens vers!!!
Bij jullie dus ook grijs en grauw...ik had je net een bedankmailtje gestuurd met de vraag hoe het weer bij jullie is...
Dank je wel voor de lieve post,
lieve groetjes, Eefie
Wat goed van je. Bij mij mislukt de verse rode kool altijd. Wij zijn van de diepvries. Maar nu ga ik jouw recept proberen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Esther
Voor me zelf maak ik geen verse rode kool. Ik eet het wel, uit een potje.
BeantwoordenVerwijderenMijn oma vroeger, die kon zulke lekkere rode kool maken, dat heb ik nog nooit weer zo geproefd! Dat was uit de kunst!
Je maakt het gezellig met de kou en de regen In huis.
Liefs, Gerry
Heerlijk...ik eet er graag zelfgemaakte appelcompote bij......lekker...!!...liefs van mij...x !
BeantwoordenVerwijderenMmmm klinkt heerlijk! Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook nog nooit een verse rode kool heb aangemaakt. Toch maar eens proberen! Groetjes van Aleta
BeantwoordenVerwijderenMmm... ben dol op rode kool, maar heb het inderdaad nog nooit zelf gemaakt. Die Hak-potten hier zijn zo lekker en gemakkelijk :) Maar ja, jij moet dus wel! Zal vers nog wel lekkerder zijn, dat geloof ik graag!
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend! Liefs Carolien
Klinkt heerlijk! Ga het zeker eens proberen, ook al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook altijd voor de pot ga!
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend, xx Esther
Dat klinkt heerlijk! Hier altijd rode kool uit een potje, met appeltjes ;)
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend. X
O, wat een heerlijk recept!
BeantwoordenVerwijderenOok ik woon in Frankrijk en nam de rode kool potjes uit Nederland mee. Dus ik ga dit recept zeker uitproberen.
Hier regent het ook al heel de dag!
Hopelijk een zonnige zondag. Evelyne