Wat een werk.......maar meer dan de moeite waard!!




Verse rode kool.....
maakte ik van de week voor het eerst...
Ik beken in Nederland kocht ik dit altijd in pot, 
lekker makkelijk en toch een beetje gezond...
Maar is het wel zo gezond....????
want eigenlijk is het super zoet en zacht...
hoeveel vitaminen zou er nog in een pot Rodekool zitten????

In ieder geval HIER kun je het niet kopen dus namen we af en toe een pot mee vanuit Ned....
totdat ik van de week een verse rodekool zag liggen bij de groenteboer.....

Aan de slag dan maar....

eerst alles snijden 
daarna even gegoogled hoe uberhaut rodekool klaar te maken
en toen vond ik me toch een lekker recept.....

Het is even een werkje, maar we willen niet meer anders!!




Hier volgt het recept:

Verse rode kool met appel kaneel en rozijnen

Ingrediënten
·         50 g boter
·         1 ui, gesnipperd
·         2 appels, geschild en in blokjes
·         800 g rodekool, fijngesneden
·         150 ml sinaasappelsap
·         2 eetlepels bruine basterdsuiker
·         1 eetlepel kaneel
·         2 kruidnagels
·         2 laurierblaadjes
·         100 g rozijnen
Bereiden
Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en appel 4 minuten. Schep de rodekool erdoor en schenk het sinaasappelsap erbij. Voeg de suiker, kaneel, kruidnagels, laurier en rozijnen toe en laat de rodekool met het deksel op de pan op laag vuur in 30 minuten gaar stoven. Schep de rodekool tijdens het stoven een paar keer om.


Wij aten het met een lekker worstje en aardappel puree...een heerlijk winterse maaltijd!!
Het is hier momenteel echt grijs, grauw en koud buiten...het regent al de hele dag......pffff...
ook dat is hier saai grijs en koud....
dus we steken lekker de kaarsjes aan en ik heb bolletjes op tafel gezet!



Fijne avond!!

Lieve groet,

Mirjam

 Bedankt voor de leuke reactie iedere x weer, dat wordt met veel plezier gelezen.
Ik zag ook dat ik nieuwe volgers erbij heb gekregen, leuk dat je me gevonden hebt!! 
Wees welkom




18 opmerkingen:

  1. Dat klinkt lekker! Ik doe er ook wel rode wijn of port bij. Maar het is zo'n werk, dus we eten het zelden, of inderdaad uit pot.
    Mooie bolletjes, gezellig zo!
    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik beken dat ik dit nog nooit vers heb gemaakt. Ik weet dus niet wat beter smaakt, maar ik neem graag aan dat vers het lekkerst is. Mocht ik nog eens een uitschieter hebben, dan weet ik dat ik op jouw blog een goed recept kan vinden ;-).

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier geen rodekool liefhebbers dus we eten het weinig. Gezellig bij je thuis, hier is het ook fris maar het wordt wat warmer en zonniger gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit, ik heb het heel lang altijd vers gemaakt,je kan het ook goed invriezen namelijk. Je hoekje met bolletjes ziet er ook knus uit, gezellig...lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oei...ook ik koop Rode Kool altijd in een pot, eigenlijk omdat we dat lekker vinden.
    Voorheen sneed ik de Rode Kool ook zelf, maar kreeg de kool niet zacht, vandaar de potten.
    Misschien ga ik jou recept toch eens proberen.
    Fijne Avond.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik probeer de laatste tijd enkel nog verse groenten op tafel te zetten.. dus deze ga ik ook eens proberen! Ziet er erg gezellig uit, heerlijk die blauwe druifjes...

    Fijne avond
    Liefs Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een klein beetje van mezelf en een beetje van AH. Ik koop het n.l. gesneden! Lui hè, maar dat snijden.....daar heb ik zo'n hekel aan!
    Verder heb ik een recept waarbij het langer pruttelt, hoe het dan met de vitamientjes is weet ik ook niet.

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Er gaat niets boven vers toch....? Maar idd....het is echt een werkje....tja en dan ga je soms voor het gemak.
    Raar is dat eigenlijk.......

    Recept ziet er heerlijk uit..........

    Fijne avond

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Eh..ook hier de rode kool uit pot of de vriezer, maar ik heb een goed excuses: ik ben de enige die het eet, dus ..:)
    Maar je recept ziet er goed uit, dus jij blij dat er in Frankrijk hele rode kolen liggen..!
    Fijn weekend♥

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een ijver zeg..hi, hi, maar hier lust alleen manlief Rode kool, dus uit de pot:)
    Jouw recept zal ik opslaan, wie weet maak ik het toch eens vers!!!
    Bij jullie dus ook grijs en grauw...ik had je net een bedankmailtje gestuurd met de vraag hoe het weer bij jullie is...

    Dank je wel voor de lieve post,
    lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat goed van je. Bij mij mislukt de verse rode kool altijd. Wij zijn van de diepvries. Maar nu ga ik jouw recept proberen.
    Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Voor me zelf maak ik geen verse rode kool. Ik eet het wel, uit een potje.
    Mijn oma vroeger, die kon zulke lekkere rode kool maken, dat heb ik nog nooit weer zo geproefd! Dat was uit de kunst!
    Je maakt het gezellig met de kou en de regen In huis.

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk...ik eet er graag zelfgemaakte appelcompote bij......lekker...!!...liefs van mij...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mmmm klinkt heerlijk! Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook nog nooit een verse rode kool heb aangemaakt. Toch maar eens proberen! Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mmm... ben dol op rode kool, maar heb het inderdaad nog nooit zelf gemaakt. Die Hak-potten hier zijn zo lekker en gemakkelijk :) Maar ja, jij moet dus wel! Zal vers nog wel lekkerder zijn, dat geloof ik graag!
    Fijn weekend! Liefs Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Klinkt heerlijk! Ga het zeker eens proberen, ook al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook altijd voor de pot ga!
    Fijn weekend, xx Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat klinkt heerlijk! Hier altijd rode kool uit een potje, met appeltjes ;)

    Fijn weekend. X

    BeantwoordenVerwijderen
  18. O, wat een heerlijk recept!
    Ook ik woon in Frankrijk en nam de rode kool potjes uit Nederland mee. Dus ik ga dit recept zeker uitproberen.
    Hier regent het ook al heel de dag!

    Hopelijk een zonnige zondag. Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je bij me langs kwam en bedankt dat je een reactie hebt achter gelaten :-)

Tot een volgende keer.

Groetjes, Mirjam